Hvordan Tjene Penger Hjemmefra på Nett i 2023

Er du en hjemmeværende mor, far, student eller kun på utkikk etter å tjene litt ekstra penger på nett? Her finner du de beste metodene for å tjene penger på nett hjemmefra i 2022.

Noen av disse metodene kan føre med seg stabile inntekter over tid med riktig innsats og lar deg jobbe hjemmefra 24/7.

I denne guiden finner du 24 nyttige tips til hvordan du kan tjene penger kun ved å jobbe hjemmefra. For å hoppe direkte til hvert avsnitt anbefaler jeg deg å bruke listen med snarveier.

1. Tjen kryptovaluta verdt 100 kroner gratis

Den norske kryptobørsen MiraiEx gir alle som åpner ny konto 0.001 bitcoin gratis. Det er ingen krav om å kjøpe og du kan trekke ut pengene hvis du ønsker det.

Med andre ord: Du tjener en hundrelapp på 2 minutter ved å registrere deg med VIPPS eller BankID.

Tips: Den amerikanske banken BlockFi har et lignende program. Der får du også bitcoins verdt 100 kroner gratis når du åpner en sparekonto*.

For å få pengene må du sette inn bitcoin verdt minst 1.000 kroner (100 USD), og holde de der i minimum 30 dager.

Da har du tjent totalt 200 kroner på 30 minutters arbeid.

2. Fyll ut spørreundersøkelser

Det finnes noen norske selskaper som lar deg tjene penger på spørreundersøkelser. Min personlige favoritt er Meningstorget.

Slik fungerer det

 • Få betalt når du fyller ut spørreskjema.
 • Gratis å registrere konto (tar kun 5 minutt).
 • Tjen poeng som du deretter kan bytte inn mot gavekort.
 • Selg gavekortene dine for kontanter eller bruk de i norske butikker.
 • Hvert kvartal deler de ut en pengepremie på 35.000 kroner.

Hva du kan tjene på Meningstorget varierer, men det er fullt mulig å generere 2-3.000 kroner i ekstra inntekt hver måned (om ikke mer).

3. Tjene penger med å selge fotografier og bilder

Se for deg at du tar 500 bilder, hvor 20 av de selges hver dag til 30 kr per stykk. Da tjenester du 600 kroner om dagen.

Det finnes en stor industri på nett der folk selger bilder. Bildene trenger ikke å være av super kvalitet, så lenge de er gode nok til å brukes på en nettside.

Hva kan du tjene? Etter ca. 12 måneder kan du tjene rundt 5.000 kroner per måned i passiv inntekt. Det forutsetter at du tar minst 1.000 bilder som lastes opp til de ulike sidene.

Du får betalt rundt 5 kroner per solgte bilde, og ikke alle bildene vil være like populære. Her ser du noen av de mest populære nettsidene hvor du kan selge bilder:

 • Shutterstock.com
 • Gettyimages.com
 • Depositphotos.com
 • istockphotos.com

Markedet er stort

Måten å gjøre dette på er å selge såkalte «stock photos». Dette er generiske bilder som du selger i større volum på de ulike sidene. Det beste av alt, er at du kun trenger en mobiltelefon og litt arbeidsvilje for å komme i gang.

Tusenvis av kjøpere går hver dag gjennom disse bildene for å finne noe de mener er relevant, eller som passer for deres bruk. Typisk er det snakk om eiere av nettsider med behov for illustrasjonsbilder.

Gjett hvordan jeg fikk tak i bildet jeg bruker på toppen av denne guiden?

Jeg betalte 40 kroner for å kjøpe rettighetene til å bruke bildet og fotografen sitter igjen med rundt 10 kroner.

Dette blir det fort penger av hvis du gjør det i store nok kvantum. Men som med alt annet – Det krever innsats og tålmodighet.

4. Tjene penger med betalte spørreundersøkelser

Tjen alt fra 500-2.500 kroner i måneden ved å fylle ut spørreundersøkelser på nettet. Dette passer bra for de som har litt ekstra tid på hånden og ønsker å tjene litt ekstra penger på siden.

Vær obs på følgende: Det finnes en del useriøse aktører der ute. Gjengangeren er at de lover bort betalinger som aldri ankommer.

Forsøk å holde deg til nordiske firma som driver ryddig: To av disse er Meningstorget og YouGov. Begge disse har betalt ut som avtalt.

Dette er ikke å regne som en fulltidsinntekt. Det er heller en bigeskjeft som lar deg tjene litt ekstra penger på siden av det vanlige arbeidet du gjør.

Slik fungerer det

Du setter opp kontoer hos flere firmaer. Deretter får man forskjellige spørreundersøkelser som oftest betaler 20-50 kroner per stykk (noen ganger mer). Hver undersøkelse tar som regel mellom 10 og 20 minutter å fylle ut.

Ofte er det snakk om firmaer som stiller spørsmål om ulike tjenester og produkter som de planlegger å lansere.

PS: Hvis en side med spørreundersøkelser ber deg om kortinformasjon eller betaling så er det bare å styre unna.

5. Tjene penger på Amazon

Amazon.com er verdens største handelsplass for varer på nett. En viktig bidragsyter er alle de selskapene og privatpersonene som selger varene sine via platformen.

Jeg har selv solgt varer for betydelige beløp via Amazon, og vet at det er mulig å få til.

Verdt å vite

 • Nøkkelen til suksess med Amazon er å finne et nisjeprodukt med lav/middelmådig konkurranse.
 • Du får din egen «web-butikk» hvor du kan liste opp alle produktene dine. Husk å bruke riktige nøkkelord og gode beskrivelser.
 • Forsøk å tenke på et unikt produkt som er relativt unikt. Et eksempel er kopper og krus med norske flagg og symboler.
 • Du kan eventuelt vurdere å kjøpe produkter fra et annet land som videresendes.

Utfordringer

En utfordring med det hele er at varene må sendes til mottakeren, noe du kan velge å gjøre selv, eller ved hjelp av det som kalles for drop-shipping.

Å sende en vare til USA vil fort koste minst 200 kroner. Du må derfor ha gode nok marginer til å klare deg. Husk at Amazon business også opererer i Storbritania, Tyskland og en rekke andre Europeiske land.

For å selge på Amazon betaler du en flat avgift til selskapet hvert år (noen hundrelapper) + en såkalt «commission» som avhenger av hvilket type salg det er. Kommisjonen til Amazon ligger mellom 7 og 15% per salg.

6. Tjen per klikk på Youtube videoer

Når du laster opp et videoklipp på Youtube kan du velge å vise annonser for brukerne.

Har du lagt ut bra innhold kan du få gode inntekter fra Youtube over tid. Det krever derimot litt ekstra arbeid å komme i gang skikkelig.

De beste inntektene får du fra Youtube hvis du jobber målbevisst over tid og bygger opp en egen følgerskare.

Hvor mye penger er det snakk om?

I 2019 ble det publisert en undersøkelse som viste at Google (som eier Youtube) tjener rundt $7,20 per 1.000 annonsevisninger. Som annonsør mottar du 55% av det beløpet, som er rundt $4,00. I norske kroner blir det ca:

 • 37 kr (1.000 annonsevisninger)
 • 370 kr (10.000 annonsevisninger)
 • 3.700 (100.000 annonsevisninger)
 • 370.000 kr (10 millioner annonsevisninger).

7. Få betalt for å teste nettsider

Mange selskap ønsker å vite hva du synes om nettsidene deres, og du kan tjene penger hjemmefra ved å dele tankene dine om innholdet.

Kravene til testen er at du går gjennom bestemte typer innhold og forteller hva du mener om oppsettet.

Jeg planlegger å oppdatere dette punktet med en liste over selskap i nærmeste fremtid, så kom tilbake senere hvis du ønsker mer informasjon.

8. Oversett dokumenter for andre

Er du flink med språk og til å skrive? Snakker du engelsk flytende?

Oversetting av dokumenter er en perfekt jobb som du kan gjøre hjemmefra. Et eksempel er plattformen Upwork.com, hvor du kan tilby tjenestene dine til andre.

Skandinaviske oversettere mottar også relativt god betaling, noe du ser her:

Gode oversettere på upwork kan tjene alt fra 400 til 1000 kroner per time.

Gode oversettere på upwork kan tjene alt fra 400 til 1000 kroner per time.

Oversetting av dokumenter er en av de beste måtene å tjene penger på nett i 2022.

9. Tjene penger som en affiliate på nett

Å være en «affiliate» betyr at du er «affiliated» med et produkt eller en tjeneste. Sagt på en annen måte – Du mottar kommisjon hver gang du formidler et salg.

Dette kan være en gyllen mulighet hvis du gjør det på nett. Det gjelder særlig hvis du allerede eier en blogg/nettside hvor du skriver om produkter eller tjenester folk søker etter.

Eier du din egen nettside?

Her følger et eksempel: Du har en nettside som handler om bøker, filmer og litteratur.

I et slik tilfelle bør du registrere deg som en affiliate hos en nettbutikk som selger de samme produktene. Da tjener du penger hver gang du refererer en ny kunde.

10. Jobb som skribent

Denne jobben er ikke for alle, men den passer perfekt for de som ønsker å jobbe hjemmefra.

På nettet finnes det et stor marked av bedrifter som kjøper innhold innen ulike kategorier. Typiske eksempler er lån, kredittkort, helse og velvære.

Her kan du tjene gode penger, med opptil 50 øre per ord, og enda mer i visse tilfeller. For en artikkel på 2000 ord vil du da sitte igjen med tusenlappen når du er ferdig.

Merk: For å gjøre en slik jobb kreves det at du har inngående kunnskap om temaet. Du må i tillegg ha gode grammatiske kunnskaper, uten åpenlyse skrivefeil.

Dette er uansett en perfekt måte å tjene noen ekstra kroner på jobbing hjemmefra.

11. Lær deg å drive arbitrasje

Arbitrasje er relativt enkelt å lære seg. Det går ut på å selge noe for en høyere pris enn hva du kjøpte det for. Dette kan skje på flere måter.

Et godt eksempel er de som driver med pengespill innen sport. Disse leter etter bookmakere som har en odds som tillater arbitrasje på tvers av innsatslinjene.

Sats på 2 utfall med garantert gevinst

Med andre ord: Du er garantert X inntekt hvis du satser på at lag A vinner, og du er garantert Y inntekt hos den andre bookmakeren hvis det motsatte resultatet finner sted.

Du tjener derfor penger uansett hvilket utfall veddemålet får.

Kjøp og selg varer med profitt

Et annet eksempel er de som driver arbitrasje ved kjøp og salg av produkter på nett.

De lister opp varer for en høyere pris enn hva de selger for på andre nettsider. Hvis varen selges så kjøper de produktet til den laveste prisen og videresender det til kjøperen.

Uetisk? Ja, utvilsomt..men slettes ikke ulovlig.

12. Jobb som frilanser

Frilansere jobber stort sett online og gjør en rekke ulike ting innen multimedia, inklusive oversetting. Som frilanser kan du redigere videofilmer, delta i spørreundersøkelser, generere tekstinnhold og mye annet. Det har også blitt en viktig del av den norske økonomien.

Ett viktig tips

Hvis du velger denne ruten har jeg særlig ett viktig tips å komme med:

Gå alltid gjennom en tredjepart som krever inn depositum fra kjøper. Hvis ikke risikerer du at betalingen uteblir.

Jeg har selv opplevd å ikke få betalt ved at jeg har tatt oppdrag på siden. I slike tilfeller er det lite man kan gjøre for å drive inn pengene.

13. Vedlikehold og design av nettsider

Webdesign og vedlikehold av nettsider kan ta mye tid å lære seg, men det passer også utmerket for deg som vil tjene penger med arbeid hjemmefra. Dyktige webdesignere kan tjene veldig mye penger med de rette kundene.

Tar tid å komme i gang

Baksiden av medaljen er at det krever mye kunnskap og tid å lære seg, pluss at du må bygge opp en kundebase.

Sistnevnte er muligens det vanskeligste, gitt at du konkurrerer med andre selskap på internasjonal skala. I dag kan nordmenn kjøpe webtjenester fra India til en brøkdel av hva det koster hjemme i Norge.

14. Tjene penger på nett via reklamesalg

En god måte å tjene penger fra ditt eget hjem er å selge reklame på de nettsider du måtte eie.

Slik setter du i gang

Bygg din egen nettside innen et spesifikt tema, f.eks aksjer, eiendom, sport eller kosmetikk.

Når du har publisert nok innhold vil artiklene dine plukkes opp av søkemotorer, som igjen driver organisk trafikk til siden.

Da kan du ta kontakt med annonsører som du tror har en interesse av å oppnå eksponering på siden din.

Hvor mye penger er det mulig å tjene?

Det kommer helt an på, men du kan dra inn en god del tusen ekstra hver måned hvis du eier en nettside med middels trafikk. Mye avhenger også av hvilken SEO score nettsiden din har.

Å komme i gang med dette tar tid, og du vil ikke se resultater før det har gått minst 1 år. Uansett så kan det regnes som en stabil og god måte å tjene penger på i 2022.

15. Generer inntekt med din egen nettbutikk

Å drive sin egen bedrift er drømmen for mange, og hva er vel ikke bedre enn å jobber fra sitt eget hjem?

Dette tar tid og krever mye innsats. I tillegg er det mye du bør sette deg inn i når det kommer til lovverk, produkter som skal selges og hvordan du setter opp nettsiden.

Fordelen er først og fremst at du kan jobbe hjemmefra med nettbutikken

Verdt å huske på

Når du setter i gang bør du forsøke å holde kostnadene ned så langt det lar seg gjøre. Unngå bruk av kostbare web-designere og forsøk i stedet å lære deg selv hvordan du setter opp nettsider.

16. Selg produkter på Ebay

Å selge varer på Ebay er omtrent det samme som Amazon, men med noen små forskjeller. Ebay er lettere å sette i gang med og koster mindre, målt i gebyrer.

Selgere på Ebay er avhengig av å ha gode omtaler, noe det tar tid å bygge opp.

Min anbefaling er at du starter i det små og finner unike produkter du tror kan bli populære. Prøv forskjellige produkter og se hva som slår an.

Hvor mye penger kan man tjene?

Her er det i teorien ingen grense for hva man kan tjene. Den eneste begrensningen er at varene sendes ut fra Norge, som gjør at noen kunder ikke vil være villig til å kjøpe.

Du kan også vurdere dropshipping som et alternativ.

17. Arbitrasje på kryptovaluta

Kryptovaluta tilbys på over 300 forskjellige «børser» verden over. Her vil det ofte oppstå prisforskjeller mellom børsene, som betyr at du kan trade krypto for ulike priser på tvers av børsene.

Se for deg at bitcoin selges for 8.000 USD på børs A, men at prisen er 8.200 USD på børs B. Her kan du kjøpe bitcoin og videreselge det for en høyere pris, samtidig som du låser inn en profitt.

Merk: Dette er forbundet med mye risiko og krever at du investerer en god del penger til å begynne med.

De største prisforskjellene oppstår i markeder med ulike typer priskontroll, slik som Sør Korea. I 2018 oppstod det en premium på 25% for kryptovaluta i Sør Korea, takket være kapitalkontroll hos landets banker.

Denne typen handel er en mer sofistikert måte å tjene penger på nett, men har også veldig stort potensiale.

18. Få gratis gavekort

En annen fin måte å tjene penger hjemmefra er ved å motta gratis gavekort gjennom Rakuten.com.

For øyeblikket kan du motta 10$ (ca. 90 kroner) i et gratis gavekort når du har fått din første cashback-betaling hos Rakuten.

Dette alternativet passer bra for de som kjøper varer på nett og samtidig ønsker litt ekstra rabatter.

19. Tjene penger på nett som konsulent

En annen måte å generere inntekter hjemmefra er ved å tilby konsulenttjenester. Hvis du er ekspert på et tema kan du potensielt finne klienter som er villige til å betale gode penger for å høre din mening.

Du vil bli overrasket over hvilke summer bedrifter er villige til å betale for å få eksperthjelp på visse temaet. Klassiske konsulteringsområder er slike ting som media, markedsføring og kundebehandling.

20. Lag din egen podcast

Podcast har vokst i popularitet de siste årene, og stadig flere entreprenører velger å lage sine egne programmer. Podcaster gir deg muligheten til å nå en stor brukergruppe, samtidig som du får en fin ekstrainntekt.

Du kan tjene penger på to forskjellige måter:

 • Betaling per lytter på strømmetjenester.
 • Salg av annonser til bedrifter som ønsker å nå ditt publikum.

Å starte sin egen podcast tar mye tid, og krever en del forarbeid. Hvis målet ditt er å tjene penger bør du i tillegg snakke om noe som har potensiale for å tiltrekke seg store lyttergrupper.

Jeg har selv hørt om podcast-eiere som tjener oppimot 100.000 kroner i måneden.

Her kan du lese mer om hvordan kjendisene tjener penger på nisjen: https://e24.no/teknologi/i/Jor15J/komikerduo-gjoer-gode-penger-paa-podcast.

21. Tjen penger ved å publisere bøker på nett

Å publisere sin egen bok kan høres veldig komplekst og vanskelig ut, men det er faktisk lett å sette i gang. Lykkes du på dette området kan det føre med seg svært store inntekter over tid.

investere aksjer
Å publisere bøker kan i teorien skape store inntekter. Forutsetningen er at du er flink til å skrive. Det norske markedet har mye mindre konkurranse enn det engelske, som er til din fordel.

Slik gjør du det

Du kan publisere bøker via plattformer som Amazon, eller andre steder. Hos Amazon stiller de for eksempel et krav om at boken må være minst 20 sider lang og at du har det som kalles for en ISBN (International Standard Book Number).

Et ISBN nummer kan du kjøper for rundt 1.000,- og du får betydelige rabatter hvis du handler i kvantum. Det fine er at kodene forblir gyldige i evig tid, så du kan spare de til senere.

Når du har publisert boken din vil du motta penger per kjøp. Her kan det være lurt å selge boken billig til å begynne med for å oppnå volum. Amazon har for eksempel en egen platform hvor brukere legger igjen tilbakemeldinger.

Det er også et stort antall mennesker som kjøper billige bøker fra ukjente forfattere. Mitt tips er at du sikter deg inn mot enklere nisjer.

Publisering av bøker er en fin måte å tjene penger på nett som en hobby, men er ikke noe man bør satse på med mindre salgsvolumet øker kraftig.

22. Selg din egen musikk

Å selge musikk er lettere enn mange tror. Her snakker jeg ikke om å lage sanger av samme kaliber som Pavarotti, men heller å sikte seg inn mot den generiske nisjen.

Enkelt forklart: Du lager rytmer og melodier som passer bra som bakgrunnsmusikk, enten det er i Youtube videoer eller andre steder.

Her gjelder det samme prinsippet som med salg av bøker. Velg noe som er enkelt og forsøk å selge i større mengder til en billig pris.

Du kan for eksempel selge musikken din her: https://stockmusic.net/.

23. Bygg et forum

Denne løsningen krever at du kan en del om IT og evner å designe/vedlikeholde din egen nettside. Derimot kan det være en fin måte å tjene penger på nett.

Her setter du opp et forum innen en bransje/nisje du kan mye om. Deretter åpner du for nye deltakere som genererer sitt eget innhold. Diskusjonsforum kan tjene veldig mye penger på annonsering, gitt at det er nok brukere.

Til gjengjeld får du arbeidet med å vedlikeholde forumet, samtidig som du må moderere det som sies på de ulike sidene.

24. Selg innhold innen «selvhjelp»

Har du en spennende livshistorie eller erfaringer som du tror kan komme andre til nytte?

På nettet er det ekstremt stor etterspørsel etter temaer innenfor selvhjelp. Det inkluderer alt fra kjærlighetssorg til rusavhengighet og hvordan man får en perfekt kropp ved trening.

Hvis du sitter på gode erfaringer bør du skrive opp disse i en manual, som du deretter selger. Denne inntektskilden har mye til felles med både podcaster og salg av bøker, men det er uansett en mulighet du bør kjenne til.

Tips før du setter i gang

Å tjene penger på nett ved å arbeide hjemmefra krever dedikasjon og stå-på-vilje. Du vil finne mange bloggere og nettsider som hevder at det er kjempelett å sette i gang, så lenge du kjøper en bok eller manual osv.

Vær forberedt på at det er tungt å få hjulene til å sette i gang. Ikke gi opp, og gi det minst 1-2 år før du re-evaluerer innsatsen din.

Jeg anbefaler deg å beholde en dagjobb inntil du har oppnådd en viss økonomisk sikkerhet. I utgangspunktet bør du ikke slutte i den vanlige jobben din inntil du tjener minst 50.000 kroner per måned på arbeid hjemmefra.

Mye avhenger såklart av din egen økonomiske situasjon, og hvilke beløp du trenger for å dekke alle daglige utgifter.

Vær kreativ og tenk utenfor boksen. Legg også gjerne igjen en kommentar hvis du har spørsmål eller ønsker å komme med tilbakemeldinger om innholdet i artikkelen.

Jeg er alltid åpen for forslag til nye metoder som jeg kan dele med leserne mine!