Invester i Amerikanske Aksjer 2024

kryptovaluta børs bakgrunn

Visste du det at selv om du investerer i globale aksjer eller ETF’er, er det en stor sannsynlighet for at du investerer i noe som er notert på en amerikansk børs? Alene står Amerikanske aksjer for over 60% av verdensindeksen.

Det er en stor interesse for kjøp og salg av amerikanske aksjer. Den høye prosentandelen kan forklare en del av hvorfor det er så populært å investere i amerikanske aksjer, men det finnes også mange andre årsaker.

Mange av de største selskapene i verden er amerikanske. En del av disse selskapene driver også innenfor stabile markeder, som for eksempel Apple, Amazon, Tesla og mange fler.

I denne artikkelen vil vi forklare hvordan du kan finne frem til de beste amerikanske aksjer, i tillegg til annen informasjon om beskatning av Amerikanske aksjer. Du kan også lese hvordan du kan investere i Amerikanske Aksjer helt uten kurtasje.

Kjøpe Amerikanske Aksjer: 3 Enkle Steg

 1. Velg en god handelsplattform som tilbyr Amerikanske aksjer – Vi anbefaler eToro hvor du betaler 0% kurtasje – KJØP AMERIKANSKE AKSJER HER
 2. Opprett en brukerkonto hos handelsplattform og gjør et innskudd
 3. Finn frem til de amerikanske aksjer du ønsker å investere i, velg antall og utfør transaksjonen. Du eier nå dine første aksjer!

Beste Nettmegler for Amerikanske Aksjer

etoro logo

Som trinn nummer 1 sier over, er det svært viktig å velge en god handelsplattform dersom man skal kjøpe og selge amerikanske aksjer. Dersom du har alt samlet på et og samme sted, sparer du både tid og penger. Det er jo det alt handler om, nettopp å tjene penger!

Vi anbefaler eToro for investering i de beste amerikanske aksjer. Det finnes mange grunner til at vi har fått sansen for nettopp denne plattformen.

Først og fremst liker vi eToro fordi du ikke betaler noe i kurtasje når du kjøper både amerikanske aksjer, men også en hvilken som helst annen aksje. Det vil da si at det eventuelle overskuddet man sitter igjen med ikke blir spist opp av dyre gebyrer.

Neste faktor på listen er at eToro kommer med et stort utvalg av instrumenter man kan kjøpe og selge. Du finner mange forskjellige amerikanske aksjer, børser og selskaper. Dersom du også ønsker å investere i andre aksjer, krypto valuta etc, kan dette også gjøres på samme sted.

Når du velger en plattform er det også greit om det er lett å finne fram. Etoro er brukervennlig på alle måter, både på mobil og datamaskin. Man kan dermed investere når som helst, hvor som helst, og på samme tid holde en full oversikt over sine investeringer til enhver tid, uansett hvor man er.

Det finnes også en rekke andre faktorer som gjør eToro til en av de bedre plattformene vi har kommet over. Dette er da, som for eksempel, det sosiale nettverket og deres CopyTrading-funksjon hvor man kan se hva andre tradere har gjort, hva de har investert i, kommentarer og muligheten til å kopiere deres porteføljer. Deretter har man også faktorer som god kundeservice, at plattformen er på flere språk hvor norsk også er et valg, og mye mer!

–> Se Vår eToro anmeldelse

Anbefalte Amerikanske Aksjer

Når man skal investere i amerikanske aksjer, er det svært viktig å analysere de ulike selskapene, markedet, aksjekurs og andre faktorer for å finne frem til de beste amerikanske aksjer. Markedet for amerikanske aksjer er gigantisk, og det finnes et hav av muligheter å velge mellom.

Nedenfor har vi laget en kort liste over anbefalte Amerikanske aksjer:

 • Amazon Aksjer – Et av verdens største selskaper hvor Amazon hvor aksjekursen har firedoblet seg de fem siste årene
 • McDonalds Aksjer – En av verdens største fastfood-selskaper med amerikanske utbytteaksjer som betaler høyere utbytte for hvert å.
 • Disney Aksjer – Et amerikansk selskap som de fleste kjenner til med en aksjekurs som har hatt en stødig økning de siste årene

Men det er ikke bare enkeltaksjer som kan være lurt å se på i henhold til amerikanske aksjer. Det finnes nemlig en rekke ulike indeksfond man burde holde et øye med.

Vi anbefaler deg å sjekke ut disse:

 • Nasdaq indeksen – Store amerikanske og internasjonale selskaper samlet i en indeks
 • Dow Jones indeksen – Har amerikanske industri-selskaper
 • S&P indeksen – Har 500 av de største selskapene i USA

–> Se også våre Norske Aksjeanbefalinger

Amerikanske Aksjer Tips

Skal man kjøpe aksjer er det svært mange faktorer man burde se på før man velger hvilke selskaper man skal investere i.

Følgende kriterier burde man ta med:

 • Finn en god nettmegler
 • Analyser selskaper grundig før du tar et valg.
 • Se på markedet generelt, lignende aksjer og priskursen for disse. Aksjer som er i samme marked går ofte hånd i hånd.
 • Legg opp en strategi før du investerer.
 • Diversifisering av portefølje er viktig – Velg aksjer fra ulike bransjer og selskaper
 • Amerikanske utbytteaksjer er bra for langsiktig sparing – Få betalt utbytte hvert kvartal (som er mest normalt).
 • Sjekk ut hva andre tradere har investert i
 • Ikke tro på alt du leser på nettet.
 • Ta kurs, opplæringer og følg veiledninger. Man kan aldri lære nok.
 • Se på ulike aksjefond – Hvilke selskaper og aksjer inneholder disse. Slike fond kan for eksempel ha 100 av de beste selskaper i Amerika osv.
 • Følg med i media – Mye omtale i media kan nemlig føre til at prisen på amerikanske aksjer, og aksjer generelt, går opp.
 • Hva har ekspertene å si? – Det å følge råd fra eksperter kan lønne seg i mange tilfeller. Dette er mennesker med mye erfaring, og kan derfor i mange tilfeller komme med svært gode råd. 
 • Bruk verktøy som plattformene tilbyr – Dersom du investerer i amerikanske aksjer, kan du minimere risikoen for tap. Det finnes også en rekke analyseverktøy. 

–> Se flere Aksjetips her

Skatt på Amerikanske Aksjer 

Merk deg, at i likhet med all annen type gevinst og inntekt, må man betale skatt på Amerikanske aksjer.

Du burde selv alltid holde deg oppdatert på hvilke regler du burde forholde deg til. Dette kan du gjøre via Skatteetatens hjemmeside.

Skatt skal betaler når du tar ut gevinst eller tap. Det er også flere faktorer en må ta hensyn til når dette skal føres. Først og fremst må du finne ut hvor stor gevinsten eller tapet er etter at aksjen er solgt.

Dersom man har eid en aksje over et årsskifte, kan man få noe som heter skjermingsfradrag. Det blir rapportert formue, utbytte og gevinst/tap automatisk på utenlandske aksjer dersom din norske bank, eller andre finansielle institusjoner har en depot for deg.

Skatteetaten har en kalkulator som kan hjelpe deg å beregne hvor mye du har i gevinst på aksjeinntekter. Men den kan også hjelpe deg å kalkulere skattefritt utbytte på amerikanske utbytteaksjer. I likhet Hvilke skatteregler gjelder ved kjøp av amerikanske aksjer?

Ulike kontoer man har for aksjer, kan også avgjøre når og om skatten skal betales. Man har noe som heter aksje sparekonto, som man burde bruke for norske og europeiske aksjer.

Som nevnt anbefaler vi deg at du alltid holder deg oppdatert direkte hos Skatteetaten. Regler og vilkår kan endre seg fra måned til måned, år til år, og Skatteetaten holder hele tiden oppdatert. På denne måten får du alltid riktig informasjon. Du kan også be om hjelp fra din nettmegler eller banken. 

Ofte Stilte Spørsmål

Hvordan kjøpe Amerikanske aksjer?

Du kan kjøpe amerikanske aksjer ved å registrere deg på en handelsplattform som eToro.

Hvorfor investere i Amerikanske aksjer?

Amerika har den største økonomien i verden. Det Amerikanske aksjemarkedet har hatt en enorm økning det siste tiåret.