Investere i Gull 2024

investere i gull

Gull representerer rikdom, suksess, prestasjon og triumf. Det er også en råvare som har vist seg å være svært populær å investere i. Visste du at du kan investere i gull, uten å fysisk kjøpe det?

Det vil si at du setter pengene dine i råvaren, som da igjen kan bli en del av din portefølje. Man kan investere i gull gjennom både gull aksjer og ETF-er.

I denne artikkelen har vi laget en guide over hvordan investere i gull. Mange tenker gjerne hvor kan man kjøpe gull? Og det er også noe vi har forklart her.

Du finner informasjon om våre mest anbefalte handelsplattform, og fordeler og ulemper ved å kjøpe gull som en investering.

Investere i Gull: 3 Enkle Steg

 1. Velg en god handelsplattform hvor du kan Investere i Gull – Vi anbefaler eToro som er helt uten kurtasje ved kjøp av aksjer! –INVESTER I GULL HER
 2. Opprett din brukerkonto og gjør ditt første innskudd
 3. Finn frem til ved å benytte deg av søkefeltet, gjennomfør transaksjonen og du eier nå dine første gull aksjer!

Beste Nettmegler for å Kjøpe Gull på nett

etoro logo

Ønsker du å investere i gull er det første steget å finne en god handelsplattform hvor du kan kjøpe gull på nett.

Ved å ha både gull aksjer og annet du ønsker å investere i samlet på et sted, sparer du tid og penger. Finner man en egnet plattform kan man både tjene og spare penger på flere forskjellige måter.

Lave kostnader

Det er helt gratis å opprette en bruker hos eToro. I tillegg betaler du ingen kurtasje ved kjøp av gull aksjer.

Dersom du investerer riktig og ender opp med gevinst på dine investeringer, vil ikke dette blir spist opp av høye gebyrer.

Stort utvalg av instrumenter

Utvalget på plattformen er også svært relevant. Dersom man har et ønske om å investere i andre aksjer, valutakurser og lignende, er det lurt å ha dette samlet på en og samme plattform slik at man ikke trenger å bytte gå frem og tilbake. Hos eToro kan du investere i gull askjer, i tillegg til mye annet.

Svært brukervennlig

Et annet argument for at vi er svært begeistret for eToro, er nettopp fordi plattformen er svært brukervennlig på mobil, nettbrett og datamaskin. Om du er mye på farten og ønsker å holde et øye med dine investeringer, laster du bare ned appen på din mobile enhet.

Et sosialt nettverk

Hos eToro kan du som bruker benytte deg av deres sosiale nettverk. De er verdens ledende innenfor dette.

Det vil si at du kan lese kommentarer fra andre tradere fra 140 forskjellige land, se hva de har investert i og kopiere deres portefølje dersom du ønsker det.

Veiledning og opplæring

Ønsker du å investere i gull eller noe annet, og ønsker veiledning eller opplæring, kan du gjøre dette direkte i plattformen.

Man kan aldri lære for mye, uansett om man er ny eller erfaren på aksjemarkedet.

–> Se våre eToro erfaringer

Hvordan Kjøpe Gull på Børsen?

Så hvordan Kjøpe Gull på Børsen? Det fungerer ganske enkelt. Her forklarer vi deg hvordan du investere i gull med noen enkle trinn og tar utgangspunkt i eToro.

 • Opprett en brukerprofil
 • Verifier deg
 • Gjør ditt første innskudd
 • Finn frem til gull aksjer
 • Gjennomfør transaksjon

Opprett en brukerprofil

En brukerprofil kan opprettes hos eToro med noen få enkle steg. Klikk på «Registrer deg nå» på hovedsiden.

Du vil herfra kunne opprette en konto ved å oppgi brukernavn, e-post og passord. Godkjenn vilkårene etter at du har lest dem og klikk på opprett konto.

Man har også mulighet til opprette brukerkontoen med Facebook eller Google.

VerifiSer deg

Verifisering skjer ikke med det første hos eToro. Men på alle slike handelsplattformer vil man på et eller annet tidspunkt bli bedt om å vise at det faktisk er deg.

Du vil da måtte sende inn et bilde av ditt ID kort som sertifikat eller pass. Akkurat hvilke dokumenter som trengs vil eToro informere deg om. Husk at det er svært viktig å følge instruksene du får.

Verifisering er av sikkerhetsmessige årsaker og eToro er pliktig til å gjøre dette. Dine dokumenter blir ikke misbrukt på noen som helst måte.

Gjør ditt første innskudd

Etter at din brukerkonto er aktivert er det tid for å gjøre innskudd. Klikk på «Sett inn penger» som du kan finne nederst på siden. Her vil du videre bli først til betalingssiden.

Overfør pengene til din konto. Det anbefales at man benytter seg av USD slik at du slipper å betale gebyrer på siden. For å sette inn penger kan man benytte seg av bankoverføring, betalingskort eller PayPal. Så snart dette er gjort er du klar til å handle.

Finn frem til gull aksjer

Så hvor man kjøpe gull hos eToro? Du kan enkelt finne frem til hvor du kan investere i gull ved å benytte deg av søkefeltet som du finner oppe på siden. Her skriver du da inn «Gold».

Man vil da få opp en liste med forskjellige markeder. For å investere i gull aksjer velger du «Gold» som er markert med gullbarren. Herfra kan man også velge om man heller ønsker å investere i ETF’er.

Gjennomfør transaksjonen

Etter at du har valg «Gold» fra listen vil du da komme inn på siden til gull aksjer. Her kan se forskjellig informasjon som priskursen til gull aksjer, grafer og lignende.

Du kan også se kommentarer fra andre tradere og statistikker. For å gå videre til selve kjøpet av gull aksjer, klikker du på den blå Handle knappen som du finner oppe til høyre på siden.

Herfra kan man velge enten hvor mange enheter man ønsker å kjøpe eller hvor stort beløp man ønsker å kjøpe for.

For videre å bekrefte kjøpet klikker du på «Åpne handel». Det er anbefalt å se over handelen før du bekrefter kjøpet. Du er nå eier av dine første gull aksjer.

Gull som investering

Gull er svært populært å investere i, og er faktisk en av de mest ettertraktede råvarene. En av grunnene til dette er at gull regnes som å være en trygg investering når det er usikre tider. Det anses å være stabil og sikker til tross for den høye graden av volatilitet.

I likhet med alt annet finnes det både fordeler og ulemper ved å investere i gull. Og dette er noe vi skal se på nå.:

Fordeler:

 • Drivkreftene for gull er tilbud og etterspørsel som vil si at prisene stiger når mange investere og vice versa. Dette gjør at man kan lage seg et visst bilde av priskursen dersom man analyserer markedet godt nok.
 • Gull og andre råvarer generelt følger svært sjelden resten av økonomien.
 • Gull som den del av din portefølje gjør den mer stabil.
 • Gull regnes som å være en trygg investering til tross for at prisen er svært volatil
 • List opp fordeler og ulemper ved å investere i gull.
 • Du har ingen motpart som har forpliktelser overfor deg: Man slipper risikoen ved at en motpart ikke klarer å innfri de forpliktelser som er lovet eller opp til dine forventninger.

Ulemper

 • Gullprisen kan bli påvirket av utenforstående drivkrefter som internasjonal pengepolitikk, naturkatastrofer og amerikanske dollar.
 • Du har ingen motpart som har forpliktelser overfor deg: Du får ingen løpende avkastning.
 • Priskursen til gull aksjer er svært volatil.
 • Det er umulig å forutsi verdien på gull i fremtiden.
 • Verdien på gull har gått mye opp og ned de siste 10 årene.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvor kjøpe gull i Norge?

Du kan kjøpe gull på nett i Norge ved å registrere deg på en handelsplattform som eToro.

Er gull en god investering?

Det er umulig å forutsi hvordan fremtiden til gull aksjer kommer til å bli. Gull ansees å være en trygg havn til tross for hvor volatil priskursen er.