Nordnet Erfaringer 2024 – Se Vår Anmeldelse Her

nordnet erfaringer

For norske- og nordiske tradere har Nordnet lenge vært en favoritt. Her kan du investere i både aksjer, råvarer og fond, der spesielt utvalget av norske aksjer er stort.

Grunnen til handelsplattformens høye popularitet ligger nok i dens gode brukervennlighet, konkurransedyktige priser, og ikke minst dens hjelpsomme analyseverktøy.

I denne anmeldelsen deler vi våre Nordnet Erfaringer, der vi forklarer fordeler og ulemper, samt at vi sammenligner Nordnet Prisliste med andre handelsplattformer på markedet.

I tillegg viser vi hvordan du kan handle Nordnet Aksjer og fond. På denne måten kan du enkelt komme i gang med handelen, dersom du vurderer Nordnet som riktig handelsplattform for deg.

Hvorfor Velge Nordnet?

 • Nordens største og mest populære nettmegler.
 •  Konkurransedyktige priser og et stort utvalg av nordiske aksjer og fond.
 • Hjelpsomme funksjoner som «Shareville».
 • Det er meget enkelt å handle aksjer og fond hos Nordnet. – KOM I GANG HER

Kjøpe Nordnet Aksjer – Guide

Før du kommer i gang med handelen, trenger du å opprette en konto. Dette er en utrolig lett prosess som tar liten tid. Denne guiden er til for å hjelpe deg i gang. Opprettelse av ny konto er forresten helt kostnadsfritt.

Inne på Nordnets hjemmeside trykker du på den blå knappen hvor det står «Bli kunde». 

Steg 1: Opprett din konto

Når du oppretter konto kan du både bruke nettleseren eller deres egen app. Vi illustrerer gjennom nettleseren, men prosessen på appen er helt lik.

Bildet ovenfor illustrer det første du må gjøre for å få kontoen verifisert. Her fyller du bare ut dine personalia, og klikker på knappen hvor det står «Gå videre».

Du blir da videreført til en ny side hvor du må fylle ut litt tilleggsinformasjon, som dine mål med investeringen, omtrentlig inntekt og hvor mye du regner med å investere for i løpet av et år.

Dette er kun ment som hjelp for Nordnet, til å skreddersy din trading opplevelse. På denne måten kan de i større grad komme med råd og tips, samt at de prøver å unngå at deres kunder investerer for mer enn det de egentlig har råd til.

Når dette er gjort må du verifisere kontoen via BankID, og etter dette kontoen klar til bruk.

Nå kan du endelig surfe fritt på plattformen og sjekke ut deres funksjoner. Vil du begynne med handelen må du gjøre et innskudd. Klikk på knappen der det står «overfør penger».

For å overføre pengene til din Nordnet konto må du logge inn i din nettbank. Velg beløp, og overfør til din konto ved å bruke konto- og KID nummeret du er utdelt. Pengene vil være tilgjengelig innen 1-2 virkedager.

Steg 2: Velg Hva Du vil Investere i

En ting som begeistrer oss med denne handelsplattformen er det store utvalget av Nordnet Aksjer og Nordnet Fond. Her får du faktisk det aller største utvalget av nordiske aksjer- og fond.

I tillegg kan du investere i en rekke aksjeindekser, Råvarer, og Børsnotert fond (ETF).  

Plattformen er også særdeles enkel å manøvrere seg i gjennom, og prosessen med å finne sitt ønskede investeringsobjekt er lite komplisert. Du kan enten søke dirkete i søkefeltet etter aksjene, eller gå inn på kategorien «Børs og marked» for fullstendig oversikt over samtlige investeringsmuligheter.

 Steg 3: Utfør Kjøpet

Vet du hva du vil investere i, er det enkleste å søke direkte i søkefeltet. Dette er mye raskere enn å lete gjennom hele deres tilbud. I dette avsnittet skal vi forklare hvordan du gjennomfører kjøpet.

La oss si at du vil investere i «Nordnet Indeksfond». Søk, og klikk på et av søkeresultatene.

For å handle trykker du på den blå knappen, hvor det står «Kjøp». Deretter velger du beløpet du ønsker å handle for, for å så trykke «Kjøp» igjen. Når dette er gjort har du gjort din investering!

Hva er Nordnet?

Nordnet er en handelsplattform, eller en nettmegler som ble etablert i 1996. De opererer i hele Skandinavia, har hovedkontor i Stockholm men er også lokalisert i Oslo, Helsinki og København.

De ønsker å tilby lett tilgjengelighet og billig aksjehandel over internett, og bygge et supermarked hvor både erfarne og uerfarne tradere enkelt kunne sammenligne avkastning, risiko og gebyrer.

Nordnet fungerer faktisk som den eneste pan-nordiske plattformen for sparing, samt investeringer og har derfor sammen med et par andre aktører en ledende posisjon på det nordiske markedet.  

Deres ambisjon, som er å bli den aller beste i Norden, håper de å oppnå ved å tilby unike tjenester og kundeveiledning til enhver investorer. I tillegg setter dem kundetilfredsstillelse veldig høyt, da de aktivt lytter til sine kunder.    

Spesialtilpasset nordiske kunder

Det som skiller Nordnet fra andre handelsplattformer er at de er spesialtilpasset skandinaviske kunder. Det betyr at dem har størst utvalg av nordiske aksjer- og fond, samtidig som dem tilbyr løsninger for lån og sparing, som for eksempel pensjon.

De kan også skryte på seg en enestående kundesupport på norsk, med rask responstid. Her kan du spørre om all hjelp og forvente konkrete og saklige svar.

En annen fordel er at all gevinst skattet automatisk til skatteetaten. Du trenger altså ikke å foreta deg noe som helst tar du ut gevinst fra din konto. Nordnet gjør denne jobben for deg.

I tillegg har Nordnet et stort sosial nettverk, hvor du kan lese erfaringene til andre tradere, samt overkommelige priser og mulighet for handel med giring. 

Hva kan du kjøpe på plattformen?

Vi har allerede nevnt det store utvalget til plattformen, og i dette avsnittet skal vi se nærmere på hva du kan kjøpe.

Foruten aksjer og fond, kan du også investere i aksjeindekser, råvarer og ETF-er. I tillegg tilbys du lån, samt sparing til pensjon.   

Aksjeindekser

Lar deg spekulere i om prisen skal falle eller stige i den underliggende indeksen. Det betyr at du kan få avkastning selv om børsene skulle falle, der du kan benytte deg av noe kalt «giring».

Dette er en funksjon som gir deg mulighet for god profitt selv med små prisendringer, da giring er en form for lån som øker eksponeringen på markedet.

Økonomien og aksjemarkedet generelt svinger mye, og opplever perioder med både oppgang og nedgang. Historisk har det vist seg at lange perioder med oppgang, avløses med kraftig nedgang av varierende lengde.

Med indekser kan du posisjonere deg og spekulere i om den valgte indeksen skal falle eller øke med tiden som kommer.  

–> Se også vår Nybegynnerguide for Aksjekjøp

–> Her er våre Beste Aksjetips

Råvarer

Handel av råvarer kan være vanskelig å få tilgang til som privatperson. Hos Nordnet kan du enkelt handle alt fra Gull, Sølv og Olje ved å eksponere deg mot prisen, uten at du fysisk må eie den underliggende råvaren.

Investerer du i for eksempel gull følger du prisendringen som gull er koblet til.

Mange investorer, og da spesielt daytradere har nyt godt av å investere i råvarer på grunn av deres høye volatilitet.

ETF

ETF er et børsnotert fond, som er en kombinasjon av fleksibiliteten til en aksje og spredningen av risikoen til et fond.

ETF er en sammensetning av verdipapirer som følger en bestemt indeks, og skiller seg fra fond ved at den kan handles på børsen på samme måte som aksjer.

Prisen på en ETF endres dermed fortløpende gjennom en dag, og andelene kjøpes og selges direkte i markedet. Et fond derimot, kan ikke handles på børs, og vanligst bare én gang om dagen etter at markedene er stengt.  

Fordeler med ETF er at du sprer din risiko, i tillegg til at du får lave forvaltningsgebyr og kurtasje, sammenlignet med å kjøpe aksjene individuelt.

Pensjon

Nordnet tilbyr også en rekke produkter til privat pensjonssparing. Her betaler du som regel provisjon for transaksjoner, istedenfor faste årlige avgifter som er normalt hos andre pensjonsløsninger.   

Hvilke Nordnet Fond finnes?

Hos Nordnet kan du velge mellom hele 859 forskjellige fond. Disse fondene er innenfor alle forskjellige markeder, og investerer i stort sett regioner i Norden og USA.

I tillegg har dem både aktiv forvaltede fond (Aksjefond), og passive forvaltede fond (Indeksfond).

Aksjefond

Aksjefond er fond som er aktiv forvaltet av en investorer som prøver å utkonkurrere markedet. Disse koster gjerne en del mer i forvaltningsgebyr, da krever mer arbeid enn et indeksfond.   

Vi skal se på tre utvalgt aksjefond med god avkastning i en ett års periode.  

FondAvkastning siste årBransjeMinimumsinnskuddÅrlig avgift
Thematica- Future Mobility Retl USD Acc211,63%Teknologi100 NOK3.47%
Handelsbanken Bærekraftig Energi143,23%Alternativ Energi100 NOK1.80%
Schroder ISF Glb Clmt Chg Eq A ACC USD48,90%Økologi100 NOK1.39%

Indeksfond

Indeksfond skal bare følge utviklingen til en bestemt indeks. Denne prøver ikke å utkonkurrere markedet, men prøver heller å følge dens utvikling. Dette krever lite arbeid, og derfor koster indeksfond lite i forvaltningsgebyr.

Her er tre utvalgte indeksfond:

FondAvkastning siste årRegionMinimumsinnskuddÅrlig avgift
KLP AksjeNorden Indeks23.15%Norden100 NOK0.39%
DNB Global Indeks A12%Globalt100 NOK0.46%
Storebrand Indeks- Alle Markeder A13.05%Globalt100 NOK0.55%

Fordeler med Nordnet Fond:

 • Stort utvalg av både aksjefond og indeksfond.  
 • Representerer et stort marked i mange regioner og bransjer.
 • Flere av fondene kan vise til meget god avkastning.
 • Du kan i de aller fleste fond starte investering med det lave beløp på 100 NOK

Ulemper med Nordnet Fond:

 • Du betaler ganske mye i årlige avgifter. Avgiften inkluderer Forvaltningskostnad, Returprovisjon og Plattformavgift.
 • Det store utvalget er nesten litt overveldende, og valget med finne et fond etter sitt behov kan være vanskelig.

Hvilke Nordnet Aksjer finnes?

Totalt er det 14531 aksjer du kan investere i hos Nordnet. Du kan handle aksjer fra alle børser i Norden, samt Tyskland, USA og Canada.

Aksjene er innenfor alle bransjer, og kurtasjen varierer ut ifra hvilken aksje- og markedet du handler i.

Fordeler med Nordnet Aksjer

 • Størst utvalg av Norske og Nordiske aksjer
 • Du betaler konkurransedyktige priser, som blant annet kurtasjer helt ned i 0,035%.
 • Du kan tilpasse ditt medlemskap ut ifra din handelsvolumet ditt.
 • Du får enkelt oversikt over aksjemarkedet, takket være deres brukervennlige plattform.

Ulemper med Nordnet Aksjer:

 • Dårlig utvalg av internasjonale aksjer
 • Nordnet belønner aktive tradere med lavere kurtasje. Dette er en ulempe for alle investorer som handler kun en sjelden gang

Nordnet Kurtasje 

Kurtasjen du betaler på plattformen varier ut i fra investeringsobjekt, og hvilket marked du handler i. Vi skal se på Nordnet Priser.

Nordnet Prisliste:

Det er seks forskjellige ordinære priser og renter du kan velge mellom, der hvert «abonnement» er tilpasset alle ulike traderes behov.

 Som bildet illustrerer styres prisene ut ifra ditt handelsvolum. I tillegg er kurtasjen en del høyere om du handler aksjer utenfor Norden. Nordnet har også tilpasset sine priser slik at du får en form for belønning dersom du handler mer.

Prisen VIP er et godt eksempel på det. Der du betaler kun 0,035% i kurtasje på alle handler innenfor Norden, dersom du handler mer enn 30 ganger i måneden. Sammenlignet med Normal er kurtasjen 0,049%.

Med andre ord lønner det seg å være en aktiv tradere, ønsker du å betale mindre i kurtasje.

En ting vi liker svært godt derimot, er Nordnet Student programmet de tilbyr. Det går ut på at du får studentrabatt på dine handler om du er under 25 år, og sender inn studentbevis.

Dette er en ypperlig måte for studenter å komme seg inn på aksjemarkedet, uten å måtte grave for dypt i lommeboken.

Hvordan er prisene sammenlignet med andre aktører?

Nordnet er langt ifra å være den dyreste plattformen, samtidig som de har et stykke opp til de aller billigste.

Ja, deres kurtasje er lav, særlig om du er aktiv, men når andre aktører ikke krever kurtasje er det klart at Nordnet blir noe dyrere.

Likevel mener vi at de tilbyr meget overkommelige priser, få kan konkurrere med. Nordnet er derfor et godt valg om du ønsker å betale lite i gebyrer og avgifter. 

Nordnet Erfaringer – Anbefaler vi Plattformen?

Vårt inntrykk er at dette er en riktig så pålitelig handelsplattform, der vi sitter igjen med gode erfaringer. Spesielt om du foretrekker å handle på det nordiske marked, er Nordnet et fantastisk godt valg.

Du får ikke bare et stort utvalg, men du kan også benytte deg av en rekke hjelpsomme verktøy for analyse, i tillegg som de har et stort sosialt nettverk hvor tradere kan dele sin erfaringer.

Shareville er et godt eksempel. Dette er en funksjon hvor du kan lese meningene til andre tradere, samtidig som du kan dele dine egne erfaringer. Dette er utrolig hjelpsomt og har hjulpet utallige investorer til god avkastning.

Vi har også lite å utsette på brukervennligheten til plattformen. Her er det svært enkelt, selv for nybegynnere, å finne frem til sine ønskede investeringsobjekt, samt at kundesupporten har lynrask responstid.

Her kan du forvente hyggelig- og serviceinnstilt personell med saklige svar på dine spørsmål.

Prisene er som vi også har vært innom, konkurransedyktige, der de langt ifra er dyrest, men samtidig et godt stykke opp til de absolutt billigste.

Det du imidlertid må ta med i betraktningen, er at de har et ganske snevert marked for internasjonale aksjer og fond.

Dette gjør at du muligens burde vurdere andre alternativ, foretrekker du utenlandske aksjer.

Alt i alt er Nordnet et godt valg for alle norske investorer. De har lenge vært i bransjen, noe som er tydelig gjennom deres funksjoner, brukergrensesnitt og delingskultur.       

Ofte Stilte Spørsmål

Er Nordnet Trygt?

Nordnet er en veldig trygg og pålitelig aktør, regulert av rekke byråer.

Hva er Nordnet?

Nordnet er en handlesplattform etablert i 1996. Her kan du handle aksjer, råvarer, fond og lignende.

Hvorfor velge Nordnet?

Nordnet er spesialtilpasset norske kunder og har et stort utvalg av både aksjer og fond. I tillegg har dem konkurransedyktige priser, og en rekke hjelpsomme funksjoner som blant annet, Shareville