Hvordan Kjøpe Beste Indeksfond 2024

indeksfond

Et indeksfond er i utgangspunktet et helt vanlig fond, men prøver å replikere utviklingen som skjer i en markedsindeks.

En av fordelen med indeksfond er at man ofte har svært lave kostnader. Dette gjelder da både når det kommer til forvaltningshonorar, men også kostnader forbundet til selve transaksjonen.

En annen fordel med indeksfond er at man selv ikke trenger å holde kontroll på markedet. Nettmegleren gjør nemlig dette for deg.

Det å investere i indeksfond har aldri vært lettere. I denne artikkelen kan du finne mer informasjon om hva indeksfond er. Du kan også se hvordan kjøpe indeksfond 2024, hvor investeringen kan bli gjort, og hva som er forskjellen på en indeksfond og et aksjefond.

Kjøpe Indeksfond med 3 Enkle Steg:

 1. Finn den handelsplattformen du ønsker å investere i indeksfond hos, vi anbefaler eToro som er helt uten kurtasje – INVESTER I INDEKSFOND HER.
 2. Opprett en brukerkonto på plattformen, og gjør ditt første innskudd
 3. Finn deretter frem til de indeksfondene du ønsker å investere i og utfør transaksjonen

Beste Nettmegler for Indeksfond

etoro logo

Uansett hva du ønsker å investere i, om det er indeksfond eller om det er noe annet, er det viktig å finne en god nettmegler.

Ved å ha alt samlet på en og samme plattform, kan man spare både tid og penger. Det sies at tid er penger, og er det er jo det investeringer handler om, å tjene penger!

Kostnader relatert til indeksfond er i utgangspunktet svært lave. Men hva om man kan benytte seg av en handelsplattform som er helt uten kurtasje ved kjøp av aksjer?

Dette er nettopp en av de grunnene til at vi anbefaler eToro som har 0% kurtasje. Dersom du investerer bra, og sitter igjen med en indeksfond avkastning, blir ikke dette spist opp av høye gebyrer.

En av de andre argumentene for at eToro er plattformen å velge, er nettopp pga. deres store utvalg. Ikke bare har de et stort utvalg av vanlige aksjer, valutakurser, ETF’er, Aksjer, og Aksjefond, men også over 150 forskjellige indeksfond.

Hva er vel en handelsplattform dersom man ikke finner frem? Etoro er svært lett å bruke, og oversiktlig med enkle menyer. Man kan selv velge om man ønsker å laste ned en app på mobiltelefon/nettbrett, eller om man ønsker å benytte seg av datamaskin.

Alltid ha eToro med deg i lommen, og på denne måten ha full tilgang og oversikt over dine investeringer slik ta du ikke går glipp av ting som er viktig.

Uansett om man er ny på markedet, eller har mye erfaring fra før, er det kjekt å kunne se hva andre tradere gjør. Med eToro sitt sosiale nettverk kan du lese kommentarer, sjekke ut andres portefølje og kopiere disse dersom det er et ønske. Etoro gir også veiledninger og opplæringer, slik at du skal kunne gjøre investeringer best mulig.

–> Les også vår fulle eToro anmeldelse

Hva er Indeksfond?

Enkelt fortalt er indeksfond et aksjefond som følger en bestemt indeks. Dermed prøver den å kopiere avkastningen til den spesifikke indeksen. Dette blir da gjort av en datamaskin.

For langsiktige investorer har det vist seg å være ekstremt lønnsomt å investere i indeksfond, nettopp fordi man får en bred eksponering mot markedet, som en enkeltaksje ikke kan.

Men med dette blir også risikoen høyere. Etoro kommer med to forskjellige muligheter hvor du kan finne frem til brede indekser ved å klikke under fanen «indekser», eller ETF-er under «Børshandlede fond»

Det finnes imidlertid mange forskjellige varianter av globale indeksfond. Ved valg av et indeksfond er det forskjellige faktorer som burde tas under vurdering. Disse er da følgende:

 • Region
 • Kostnader
 • Valutasikre indeksfond

Hvilken region skal jeg velge?

Dersom man ønsker en så lav risiko som mulig, burde man så velge et globalt indeksfond. Dette er fordi man får en bredest mulig eksponering, og sparepengene blir samtidig spredd.

Dersom du på den andre siden ønsker å investere i det norske markedet, burde du for eksempel velge et indeksfond på Oslo børs.

Det er vanskelig å si hva som er det beste indeksfond ut fra region, og her kommer det mer ut fra hva du selv har en interesse for.

Lave kostnader på indeksfond

Ønsker du det billigste indeksfond, eller lavest mulig kostnader? Selvsagt er dette alltid en fordel. De billigste indeksfond varierer fra plattform til plattform og marked til marked. Handelsplattformen eToro har 0% kurtasje.

Gode indeksfond som er valutasikret

Det finnes flere forskjellige internasjonal indeksfond som er valutasikrede. En av fordelene her er at man unngår valutarisiko. Du vil da kun være eksponert for utviklingen til den aktuelle indeksen til aksjen. Men merk at valutasikrede indeksfond har vist seg å gi en del lavere avkastning. Dette spesielt den norske kronen har blitt svak mot andre valutaer, her spesielt dollar og euro.

Velge Indeksfond eller Aksjefond?

Hva skal du egentlig velge, indeksfond eller aksjefond? Og hva er egentlig forskjellen?

Indeksfond er et aksjefond som følger en bestemt indeks slavisk, som ofte er styrt av en datamaskin. Dette er da en såkalt passiv forening. Et aksjefond på den andre siden blir styrt av profesjonelle tradere og analytikere, som da er en såkalt aktiv investeringsforening. Disse prøver da å gjøre de beste transaksjoner som er mulig, og på denne måten slå markedet.

En fordel med aksjefond, på den andre siden, er at forvaltere kan styre unna de mest overprisede aksjene, noe indeksfond ikke kan nettopp fordi de ofte er styrt av datamaskiner. Nedgangsperiodene for disse fondene vil dermed bli bedre enn for indeksfond.

Et av problemene med aksjefond har vist seg å være å slå indeksen etter kostnadene. Aksjefond er også dyrere, nettopp fordi det er mennesker som utgjør handlene og transaksjonene for deg.

Det er svært sjeldent at en forvalter har klart å utkonkurrerer indeksfond. Dette har vist seg å være en av grunnene til at det har blitt mer og mer populært å velge indeksfond istedenfor.

–> Les mer om Aksjefond

Beste Indeksfond 

Gode indeksfond prøver å følge indeksen, altså så tett som overhodet mulig. De beste indeksfond med størst suksess klarer dette omtrent slavisk.

Det er flere parametere som spiller en rolle her som for eksempel direkte avkastning, risiko, geopolitikk, plassering, hvilke typer aksjer og sektorer.

 • Nasdaq Indeksen – De 100 største selskaper på New York børsen
 • S&P 500 Indeksen – De 500 største selskaper i USA
 • MSCI World Index – En indeks med selskaper fra hele verden
 • DAX Indeksen – De 30 største børsnoterte selskaper i Tyskland
 • FTSE 100 Indeksen –  De 100 største selskaper notert på London-børsen
 • Dow Jones – De 30 største amerikanske, børsnoterte selskaper som driver industri virksomhet
 • Oslo Børs Hovedindeks – De største selskapene på Oslo Børs
 • Nikkei 225 Index – 225 selskaper fra Tokyo-børsen
 • Vix Index – Indeksen som indikerer frykten på markedet 

Når man gjør et valg av hvilken eller hvilke indekser man ønsker å investere i, handler det om hvilke markeder du har mest tro på. Dette er da selvsagt etter at du har gjort analyser og vurderinger.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvilket indenksfond er best?

Det er vanskelig å svare på «et indeksfond» som er best. Men de beste indeksfond følger indeksen svært tett, har en stor formue, en god avkastning historisk sett, samt lave gebyrer.

Hva er indeksfond?

Indeksfond er et aksjefond som følger en bestemt indeks.