Guide: Hvordan kjøpe IOTA

Denne enkle guiden er laget for deg som vil kjøpe IOTA (også kalt MIOTA) fra Norge. Det hele tar ikke mer enn 30 minutter, men krever at du følger hvert steg i riktig rekkefølge.

Prosessen inkluderer 3 steg:

1. Vi kjøper bitcoin fra en norsk børs med bankoverføring
2. BTC overføres deretter til en utenlandsk side som tilbyr IOTA.
3. Bitcoins veksles om.

Hvorfor kjøpe på 2 forskjellige steder?

IOTA tilbys dessverre kun av et begrenset antall kryptobørser. Det skyldes at tokenen bruker en annen teknologi enn andre typer kryptovaluta.

PS: Skal du sende penger til en utenlandsk børs vil det ta deg minst 24-48 timer ekstra, sammenlignet med å bruke det norske alternativet.

Første steg: Opprett en MiraiEx konto

Begynn med å opprette en konto hos en norsk kryptovalutabørs, lik MiraiEx. Du kan naturligvis bruke en utenlandsk side, men da risikerer du å måtte vente minst 24 timer ekstra.

Noen fakta om MiraiEx:

  • Verifiser identiteten din med VIPPS eller BankID på 1 minutt.
  • Sett over penger på 30-60 min med hurtigbetaling i nettbanken.
  • Gir deg en bonus på 0,001 BTC for å opprette ny konto (verdt ca. 100 kroner). Bruk koden bitcoinbonus for å motta bonusen.
  • Har tillatelse fra Finanstilsynet til å yte tjenester som markedsplass for kryptovaluta.

Fortsett med å overføre penger fra din norske bankkonto til MiraiEx. Konverter deretter pengene til bitcoin, og hopp til neste steg.

Neste steg: Veksle på Binance

Binance er den kryptobørsen flest nordmenn velger å handle hos når de skal kjøpe IOTA. Å registrere seg tar rundt 5 minutter.

Dessverre aksepterer de for øyeblikket verken bankkort eller bankoverføring.

Her er noen flere fakta.

  • Du kan gjøre uttak på maks 2 bitcoin per dag, med mindre du verifiserer deg med pass.
  • Lar deg veksle til over 100 andre typer kryptovaluta.
  • Binance er underlagt Europeiske reguleringer og har base på Malta.

Når du har satt opp kontoen din på Binance vil du måtte overføre kryptovalutaen du skal veksle til IOTA. Deretter må du velge riktig marked (for eksempel: IOTA:BTC). Slik ser det ut:

Neste steg blir å kjøpe IOTA ved hjelp av den kryptovalutaen du nå sitter med.

Hva du må gjøre:

  • Overfør først bitcoin fra MiraiEx til Binance.
  • Veksle deretter kryptovalutaen til IOTA.

Når du har fullført kjøpet blir neste steg å sette over dine tokens til en lommebok.

Målet er publisere en ny artikkel om kort tid som forklarer hvordan dette gjøres på en enkel måte.

Klikk for å forstørre bildet

Tangle har et stort potensiale

IOTA er en kryptovaluta mange nordmenn interesserer seg i. Mye har å gjøre med at en av gründerne er norske David Sønstebø.

Strengt tatt kan ikke IOTA regnes som en vanlig kryptovaluta, nettopp fordi de bruker et helt annet design for å validere transaksjoner. De bruker noe som kalles for The tangle, som er helt ulikt det systemet andre kryptovalutaer benytter seg av.

Enkelt forklart: Tangle bruker en mekanisme hvor alle deltakere i nettverket må verifisere minst 2 transaksjoner før deres egen går gjennom. Det betyr at nettverket utvider seg automatisk over tid, og at det vokser seg sterkere i takt med at stadig flere brukere deltar.

Et populært investeringsobjekt

At nordmenn elsker IOTA er det slettes ingen tvil om. Det er en av de mest populære investeringsobjektene i den norske kryptoverdenen, med unntak av Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH).

Mye har i tillegg å gjøre med at det er en norsk token, hvertfall delvis. Gründeren David Sønstebø bygget opp IOTA-systemet sammen med 2 utlendinger. I 2017 tok det helt av, da den norske kryptovalutaen bykset opp i pris.

Per dags dato ligger den på rundt 20 plass på Coinmarketcap.com, som gjør den til en av de mest omsatte kryptovalutaene i hele verden. Teknologien er banebrytende og mange investorer har valgt å kjøpe seg inn for å gamble på at prosjektet lykkes.

Lenker som kan være til nytte:

IOTA.org