Hvordan Kjøpe Kryptovaluta

Her finner du en guide til å kjøpe kryptovaluta fra Norge. Vi sammenligner 3 selskap, som lar deg handle kryptovaluta, enten ved hjelp av bankoverføring, kredittkort eller debitkort.

Kjøp kryptovaluta på dagen

Her ser du hvilke børser som lar deg handle kryptovalutaer på dagen fra Norge.

Vurdering: [usr 5.0]

 • Registrer deg på 2 min med VIPPS
 • Få 100 kroner i BTC bonus når du åpner konto med koden bitcoinbonus.
 • Du kan kjøpe kryptovaluta på under én time med straksbetaling i nettbank.
 • Brukervennlig og enkel handelsplattform.

Sammenlign flere kryptovalutabørser

Privatøkonomen har satt opp en egen oversikt over ulike kryptovalutabørser du kan benytte. Her kan du lese detaljer om ulike børser med fokus på brukervennlighet, bonusordninger, kurtasje/gebyrer og mye annet.

Handle med større eksponering

Vurdering: [usr 4.5]

 • Lar deg gire investeringen i kryptovaluta.
 • Gå long eller short og vedd hvilken vei markedet skal gå.
 • Lar deg kjøpe derivater i flere valutaer, inkludert BTC, ETH og XRP.

Annonselink

Bitmex er en «derivatbørs» for kryptovaluta. Det vil si at du kan vedde på hvilken retning prisene vil gå ved bruk av leverage (kalt giring på norsk). Det er en spennende løsning for de som ønsker ekstra eksponering mot markedet til enhver tid.

Betalingsmetoder og hastighet: Bitmex støtter kun innskudd med bitcoin, som gjøres tilgjengelig så fort «blokken» er verifisert. Uttak behandles kun én gang i døgnet.

Annet: Bitmex er forbundet med en del risiko, og du bør først gjøre deg kjent med hvordan løsningen fungerer før du satser større summer.

[Tilbake til topps]

Binance: Best utvalg

Vurdering: [usr 4.4]

 • Handle over 100 ulike par med kryptovaluta. Har det beste utvalget på verdensbasis.
 • Betal med kredittkort eller andre valutaer.
 • Børsen er meget enkel å bruke.

Annonselink

Binance driftes fra Malta og regnes i dag som en av verdens største handelsplasser for kryptovaluta, målt i daglig volum. De kan skilte med det beste utvalget av handelspar.

Betalingsmetoder og hastighet: Binance lar deg sette over penger med kredittkort eller ved hjelp av andre kryptovalutaer. Dessverre tillater de ikke bankoverføringer på nåværende tidspunkt.

Annet: Gebyrene hos Binance er relativt høye for uttak av penger. Hvis du betaler med BNB (Binance sin egen token) vil kurtasjen reduseres.

[Tilbake til topps]

Verdt å tenke på når du skal investere i kryptovaluta

Kryptovaluta har vært et populært emne de siste par årene, og det nådde et kokepunkt i starten av 2018. Prisene nådde rekordnivåer og nordmenn kastet seg på bølgen med å investere. Flere milliarder kroner ble investert i markedet.

Nordmenn kjøper krypto av ulike årsaker. Noen gjør det for å spare til pensjon mens andre ser på det som en kortsiktig investering, eller av ren spekulasjon.

Når du skal investere er det først og fremst én ting du bør huske: Det er veldig risikabelt.

Prisene har hoppet opp og ned som en jo-jo de seneste årene, med enorme svingninger. Det er en investering som kan gi deg enorm avkastning på kort tid, men også føre til store tap. Invester derfor aldri mer enn hva du har råd til å tape.

Før du setter i gang med å kjøpe kryptovaluta bør du finne ut akkurat hva du ønsker å oppnå. Ha følgende klart:

 • Hvilken kryptovaluta du ønsker å investere i.
 • Hvor mye risiko du er komfortabel med.
 • Hvor lenge du skal holde på investeringen.
 • Hvordan du planlegger å lagre den kryptovalutaen du har kjøpt.

Prisene kan svinge opptil 10% per dag og det er lett å bli stresset dersom man ser at investeringen faller i verdi. Ha derfor en klar strategi på forhånd, og forhold deg utelukkende til denne.

Slik fungerer det

Kryptovaluta er et samlebegrep for flere ulike enheter. Ikke alle valutaer fungerer på samme måte, og det finnes blant annet flere typer «kodespråk» som regulerer enhetene.

Enkelt forklart er kryptovaluta en datakode som lagres på en elektronisk lommebok. Alle transaksjoner lagres på det som kalles for en blokkjede Det kan sammenlignes med en form for offentlig bokføring, hvor alle transaksjoner gjøres tilgjengelig på nettet.

Derimot er det ikke mulig å se hvem som mottar eller sender verdiene. Avsender og mottaker oppgis i form av en elektronisk adresse, knyttet til den typen valuta som overføres.

Her ser du et eksempel på en bitcoin adresse: 1FoWyxwQXuj4D6abawhjDBdz6D4cZgYRjA.

Irreversibelt

Her finnes det noen unntak, men hovedregelen er at alle transaksjoner med kryptovaluta er irreversible. Sender du pengene til feil kontonummer vil du ikke kunne få de tilbake. Det gjør markedet til en magnet for hackere og andre kriminelle som prøver å unytte denne svakheten.

Hva det koster deg i gebyrer

Når du kjøper kryptovaluta vil du støte på flere forskjellige gebyrer. Her ser du hvilke det er snakk om:

 • Gebyr per overføring: Dette betales til såkalte minere og dekker datakraften for behandlingen av transaksjonen.
 • Kurtasje per handel: Et gebyr per handel når du kjøper og selger. Varierer mellom børsene.
 • Gebyr for uttak: Du betaler et gebyr til børsen for å ta ut det du har kjøpt. Beløpet dekker kostnadene til «mining».

Andre ressurser: Nettavisen – Hva er egentlig kryptovaluta.