CopyTrading Guide: Alt Du Må Vite 2024

copytrading etoro

Har du hørt om speiltrading? Det vil si at man speiler, eller kopierer hva andre tradere har gjort. Metoden startet tidlig på 2000-tallet, og har siden da blitt stadig mer populær.

Ikke bare kan man kopiere hva verdens beste tradere gjør, tradingopplevelsen din blir på samme tid automatisert slik at du bruker mindre tid på å finne frem til aksjene du vil ha.

Etoro har revolusjonert speiltrading med det som heter «CopyTrading«.

I denne artikkelen vil du kunne finne ut mer informasjon om hva Copy Trading er, hvorfor man burde benytte seg av metoden, og den beste nettmegleren å benytte seg av.

Hvorfor Bruke CopyTrading?

 • Du kan automatisk kopiere hva tradere som du selv velger å investerer i
 • Med CopyTrading eToro kan du enkelt dra nytte av andre traderes erfaring og kunnskap
 • Hos eToro kan du kjøpe aksjer med Copy Trading helt uten kurtasje – INVESTER HOS ETORO HER

Beste Nettmegler for Copytrading: eToro

etoro logo

Grunnene til at vi anbefaler eToro som handelsplattform er mange. Ikke bare betaler man 0% kurtasje ved kjøp av aksjer. – Men, det er også eToro som står bak konseptet CopyTrading.

De har klart å gjøre det helt automatisk for brukere å kopiere hva andre tradere har gjort. Og dette ved at man selv kan velge.

Som en del av eToros sosiale nettverk har man full tilgang til å kommentarer, hva andre tradere har gjort og kopiere deres portefølje som en del av din egen personlige.

Du sparer ikke bar tid, men har også en mulighet til å dra nytte av andres erfaringer og kunnskap. Med CopyTrading eToro har du full oversikt over dine investeringer, når som helst og hvor som helst.

–> Les våre eToro erfaringer

Hva er Copytrading? 

Etoros brukerbase består av 6 millioner mennesker fra over 140 forskjellige land. Med eToro sine sosiale funksjoner og CopyTrading eToro kan du kan utnytte dette nettverket til din fordel.

Du kan lese andre traderes kommentarer, se hva de har investert i og kopiere det du måtte ønske inn i din egen portefølje slik at den blir personliggjort etter dine ønsker.

Dette er en måte å trade på som passer både for nybegynnere og erfarne tradere. CopyTrading er en fabelaktig mulighet for deg som er på farten og ikke har tid til å bruke flere timer foran skjermen.

Med CopyTrading eToro kan du blir Copy Tradingen gjort automatisk og i sanntid, kun med få tastetrykk.

Så hvordan fungerer det egentlig? Først og fremst er du nødt til å ha en brukerkonto hos eToro.

Dette kan du opprette gjennom noen få steg:

 1. Opprett en brukerkonto ved å klikke på «Registrer deg nå»
 2. Fyll inn dine opplysninger
 3. Bekreft din e-post ved å klikke å klikke på linken som du mottar på din e-post.
 4. Gå tilbake til eToro og gjør innskudd

Du er nå klar til å benytte deg av CopyTrader eToro. Etter at dette er gjort blar du gjennom plattformen ved å klikke på «Handelsmarkeder». Derretter velger du «Kopier andres handler».

Fra denne siden vil du kunne finne markeder og aksjer som du kan investere i. Samtidig vil du ha full tilgang til hva andre personer har gjort og kopiere dette du måtte ønske.

Koper andres suksessfulle handler og strategier

Etoro sin patenterte CopyTrader teknologi har flere funksjoner som er svært nyttige. Blant annet et verktøy hvor man automatisk kan kopiere hva vellykkede tradere har gjort.

Man kan da også åpne de samme posisjoner som de har. For deg som ønsker å trader, men ikke har tid til å bruke flere timer bak skjermen, passer denne funksjonen perfekt.

Dersom du er ny på markedet, men likevel ønsker å prøve ut CopyTrading, har du sjansen til å se på redaktørens valg. Her kan man se hva populære tradere har gjort. Disse er også personer som har holdt en lav risikovurdering, og klar å oppnå gevinst de siste månedene.

Risikostyring-funksjon

Med CopyTrading eToro har du muligheten til å benytte deg av en funksjon som heter CSL (Copy Stop-Loss). Her kan man da aktivt styre din kopiportefølje effektivt ved risikostyring.

Dette går da på tvers av kopiforholdt og vil basere seg på gevinst- og tapsverdier i sanntid. CSL vil fungere automatisk. I bunn og grunn setter man kontrollerer for hele kopiforholdet med en dollarverdi.

Dersom du benytter deg av denne funksjonen vil det automatisk settes til 40%. Dette er da standard, men man kan velge mellom 5% og 95%. Måten CSL fungerer på er dersom kopiverdien har falt med 40% (dersom du ikke har valgt annet), vil CSL trigges.

Kopiforholdet vil da avbrytes og de gjenværende midlene vil bli tilbakeført til din saldo. Man kan lese mer om CSL direkte hos eToro.

Legg merke til følgende:

Det underligger vilkår og regler dersom du skal benytte deg av CopyTrading eToro. Vi anbefaler at du leser disse før du starter slik at du kjenner til hva som er lov og ikke.

Dersom man skal investere i en trader må man for eksempel investere med minimum 200 dollar. Du kan maksimalt kopiere 100 tradere samtidig. Maksummen man kan investere i en trader er 2 000 000 dollar.

Kopitradere har sjansen til å kopiere alle de nåværende handlene til den kopierte traderen eller kun nye handler. Merk at begge disse kommer med forskjellige vilkår.

CopyTrading Review

Før vi anbefaler noe eller skriver anmeldelse, i dette tilfellet CopyTrading Review, går vi nøye gjennom plattformen, verktøyet, funksjonen eller lignende. Dette er for å kunne gi deg som bruker en ærlig anmeldelse og mening om produktet.

CopyTrading eToro kommer med både fordeler og ulemper. Noen av dem er følgende:

Fordeler med CopyTrading:

 • Du kan kopiere hva andre tradere har gjort
 • CopyTrading eToro kan skje automatisk og passer for deg som ikke har mye tid til trading
 • Kan velge om man ønsker å kopiere kun nye handler eller hele porteføljen til en trader
 • Du kan personliggjøre din porteføljen
 • CopyTrading er en del av eToros sosiale nettverk som er verdens ledende
 • Du kan lære og ta nytt av andre traderes erfaringer
 • Man kan benytte seg av risikoverktøy for å begrense tap
 • Du har full oversikt over dine kopiporteføljer til enhver tid


Ulemper med CopyTrading:

 • Du kan selv velge hvilke tradere du ønsker å kopiere porteføljer fra, men det er ikke alltid at selv de beste traderne investerer riktig. Dersom du kopierer en portefølje som ender med tap, vil det si at du også går i tap.
   
 • Dersom ikke profesjonelle tradere klarer å slå markedet, hva er da oddsen for at en trader som du kopierer sin strategi vil fungere
 • Man må investere med minimum 200 dollar i en trader.

Det finnes selvsagt flere fordeler og ulemper som ikke er nevnt over. I likhet med alt annet er det svært viktig å gjøre undersøkelser og vurderinger før man gjør et eventuelt valg.

Ved å sjekke ut traderen og vurdere hans porteføljer nøye, er det større sjanser for at du kan ha suksess fremfor å gå med tap. Vi anbefaler også selvsagt at man investerer med penger man har råd til å eventuelt tape. Benytt deg også av risikoverktøy som CSL, og spesielt om du er ny på markedet.

Ofte Stilte Spørsmål

Hva er CopyTrading?

CopyTrading er eToro sitt svar og innovative løsning på speil trading, hvor man kopierer hva andre personer har gjort. Her kan man dra nytte av vellykkede tradere sine erfaringer, samt personliggjøre sin egen portefølje.

Bør jeg benytte meg av CopyTrading?

Om man burde benytte seg av CopyTrading eToro er individuelt. CopyTrading passer svært godt for nybegynnere eller personer som ønsker å trade, men som ikke har mye tid.