Kjøp Equinor Aksjer 2024

Hvorfor Kjøpe Equinor Aksjer?

  • Equinor er Norges største selskap
  • Selskapet driver ikke kun med olje og gass, men også fornybar energi.
  • Dersom man investerer i bedriften har man mulighet til å få Equinor aksje utbytte – INVESTER I EQUINOR HER

Beste Nettmegler for Equinor Aksjer

etoro logo

Vi anbefaler eToro for kjøp av Aksjer i Equinor. Invester i aksjer helt uten kurtasje, på en svært brukervennlig måte. Har du interesser for å investere i flere aksjer enn Equinor, kan du gjøre alt på samme sted.

Etoro kan benyttes på mobil, nettbrett og datamaskin, og er tilgjengelig på flere språk. Deriblant norsk. Både nye og erfarne tradere kan benytte seg av handelsplattformen med verdens ledende sosiale nettverk.

Man kan se kommentarer og hva andre har investert i. I tillegg kan man kopiere deres porteføljer.

–> Se Våre eToro Erfaringer

Hvordan kjøpe Equinor aksjer? 

  1. Finn en sikker og billig nettmegler – vi anbefaler eToro
  2. Opprett & Verifiser konto
  3. Søk etter Equinor aksjen inne hos nettmegleren
  4. Trykk Kjøp. – Du eier nå Equinor aksjer! Du kan enkelt selge igjen.

Equinor Historikk 

Skal man investere i Equinor aksjer er det svært viktig å analysere selskapet grundig før man tar en avgjørelse.

Her er det viktig å se på historikk, utvikling og andre faktorer som kan påvirke selskapets verdi, priskursen på aksjene og annet.

Equinor sin begynnelse startet sent på 60-tallet, og har vært kjent som Statoil i flere tiår. Men det var ikke før i 1972 at Statiol ble grunnlagt. Statfjord-feltet ble funnet i 1974 i Nordsjøen, og ble senere i 1976 satt i produksjon.

Statoil ble da det første selskapet fra Norge som fikk operatøransvaret for et felt. Dette var da Gullfaks, som også ligger i Nordsjøen.

Tidlig på 80-tallet hadde Equinor en stor vekst, som var gjennom utvikling av store felt på norsk sokkel. Dette inkluderte da Statfjord, Oseberg, Troll, Gullfaks og mange flere.

På samme tiden ble selskapet en stor aktør på det europeiske markedet som et resultat av store salgsavtaler. Disse avtalene inkluderte utbygging og drift av transportsystemer og terminaler for gass.

1980-tallet inkluderte også involvering i produksjon og markedsføring av Skandinavia. Det ble også bygget et svært omfattende nettverk av bensinstasjoner.

Fra 2000 begynte Equinor å gjøre investeringer både på norsk sokkel og internasjonalt. De ble børsnotert på både Oslo Børs og New York Stock Exchange i 2001. Med det begynte også en helt ny epoke for dem. Virksomheter ble etablert i en rekke land rundt omkring i verden.

Årene etter og frem til nå innebære nye avtaler, fusjonering med andre selskaper som Norsk Hydros Olje- og gassvirksomhet. Statoil ble også deltaker i en rekke andre prosjekter som inkluderer både havvind og solkraft.

Statoil endret navn til Equinor i mai 2018. I dag er selskapet en av verdens største når det kommer til leveranse av olje og gass. De prøver også å bli et energiselskap med fokus på fornybar energi.

Når det kommer til Aksjer i Equinor startet Statoil på 69 kroner som ble satt dagen før. Det ga selskapet en pris på 151 milliarder kroner da. Siden børsnoteringen har priskursen klatret oppover, med svingninger både opp og ned underveis.

Den høyeste priskursen til Equinor Aksjer noensinne er over 230 kroner som var i slutten av september 2018. Siden det har priskursen sunket, med noen opp-svingninger. Per skrivende stund ligger priskursen på 168.20 som man kan se hos eToro. Investerer du gjennom eToro har du mulighet til å gjøre en Equinor aksje analyse før du  utfører investeringen. 

En av fordelen med å investere i Equinor aksjer, er at man kan få Equinor aksje utbytte.

Dersom selskapet gjør det bra, blir denne utbetalt hvert kvartal. Akkurat nå ligger utbyttet på 5.35 kroner per aksje.

Ofte Stilte Spørsmål

Hvem eier Equinor?

Equinor eies av en rekke aksjonærer og investorer. Dersom du investerer i Equinor aksjer, kan du også eie en andel av selskapet.

Hvordan kjøpe Equinor aksjer?

Du kan kjøpe Equinor aksjer ved å registrere deg på en handelsplattform som eToro.

Hvorfor investere i Equinor aksjer?

Equinor er Norges største selskap med lang erfaring innen olje og gass. Selskapet har også begynt å gå i retningen mot fornybar energi, noe som kan være fremtiden.