Fremtiden for finansteknologi i pengeoverføringer

Finansnæringen har sett bemerkelsesverdige endringer siden århundreskiftet. I likhet med de fleste bransjer har den blitt transformert av internett og digitale teknologier, som i denne sammenheng betyr finansteknologi, også kjent som fintech. Som et resultat blir banker og andre tradisjonelle finansielle aktører utfordret av nye tjenesteleverandører som kan utnytte de nyeste teknologiene og tilby alternative forretningsmodeller og bedre forslag.

Fremtiden for finansteknologi

Remitteringer eller internasjonale pengeoverføringer er en gren av finansielle tjenester der fintech har en vidtrekkende effekt – bokstavelig talt. Remitteringer forbinder mennesker og krymper verden. De har utviklet seg parallelt med ny teknologi, og har vokst betydelig fra år til år. Mange nye operatører har kommet inn på markedet og utviklet globale virksomheter på grunn av digital aktivering og spesielt mobilhandel. I dag, hvis du ønsker å overføre penger hvor som helst i verden, trenger du ikke lenger stole på finansinstitusjoner med deres dyre priser og ofte langsomme leveringstider. Utviklingen i pengeoverføringer har gjort at forskjellige bedrifter fra ulike bransjer har valgt å benytte seg av denne betalingsmetoden i sin daglige drift, alt fra byggeentrepenører som Lomundal Bygg, til nettbaserte pokerrom som PokerStars til flyselskap som Widerøe, det finnes mange forskjellige eksempler på akkurat dette.

De nye finansielle aktørene, pengeoverføringsbedriftene med globale fotavtrykk, har vokst raskt fordi de tilbyr overbevisende fordeler for de millioner av mennesker som ønsker å overføre penger til utlandet. Tjenesten deres er basert på hastighet, bekvemmelighet, allsidighet og kostnadseffektivitet. Og det som gjør alt dette mulig er måten teknologi og bransjedekkende partnerskap har omdefinert hvordan penger kan sendes og mottas.

Pengeoverføringsbedrifter tilbyr et bredt spekter av alternativer som kontantutbetalinger, kontokreditter og mobile lommebøker. Fintech har bidratt til å øke og avgrense overføringsalternativene. Evnen til å nå flere mennesker flere steder er styrket gjennom partnerskap som skaper kraftige økonomiske nettverk. Resultatet er en ny fintech-basert infrastruktur som kan overføre penger raskere, mer effektivt og økonomisk enn noen gang før.

En av de viktigste utviklingene er mobilpenger. Remitteringer i dag forbinder mennesker i regioner som ofte er uten bank eller underbanker, og veksten av mobile penger og spesielt digitale lommebøker har vært avgjørende for å gjøre pengeoverføringer mer tilgjengelige og praktiske. Dette viser seg å være et fruktbart område for samarbeid mellom pengeoverføringsbedrifter og andre virksomheter.

Takket være den eksplosive veksten av bruk av smarttelefoner, er digitale pengeoverføringer nå nesten mainstream. En internasjonal pengeoverføring kan gjøres fra en mobiltelefon eller annen tilkoblet enhet uansett hvor du er i verden og når som helst. Denne fleksibiliteten gjør at pengeoverføringsbedrifter kan bygge nettverk på tvers av Afrika, Asia, Europa og Amerika, og mobile lommebøker er en voksende del av tjenestetilbudet.

Mobilteknologi som tilpasser seg kundenes behov er grunnlaget for et mer digitalt tilkoblet betalingslandskap ettersom den fremmer finansiell inkludering. Dessuten, uansett om kundene befinner seg i landlige områder eller byer eller om pengeoverføringer sendes via digitale lommebøker eller kontooverføringer, vil kostnadseffektivitet matche hastighet og bekvemmelighet. Alle vil ha pengeoverføringer som både er økonomiske og praktiske. Dagens pengeoverføringsbedriftr er forpliktet til å redusere kostnadene og øke tilkoblingen.

Med blikket mot fremtiden vil vi garantert se flere partnerskap for å utnytte fordelene med nye teknologier. Ikke minst er blockchain, som kan transformere finansielle tjenester. Mens blokkjedeapplikasjoner fortsatt er i en innledende fase, er det mange lovende initiativer over hele verden, og det er tydelig at teknologien presenterer en sterk brukssak for raskere, billigere og sikrere overføringer.

5G, den femte generasjonen mobilnett, er en annen utvikling som sannsynligvis vil ha stor innvirkning på alle typer betalinger. Men selv om 5G er tilgjengelig i flere land, vil det ta lang tid før fordelene merkes over hele verden, og spesielt i fremvoksende markeder og land der pengeoverføringer er mest nødvendig. Det vil ta flere år å utvikle riktig infrastruktur for 5G, men dagens samarbeidsmodell for pengeoverføringer vil helt sikkert bidra til å akselerere utrullingen av de nye mobilnettene.

Internasjonale pengeoverføringsbedrifter har endret modellen for pengeoverføringer. Gjennom samarbeid med fintechs og andre tredjeparter vil de fortsette å innovere og utvikle seg, og bringe raske, fleksible og kostnadseffektive pengeoverføringer til flere mennesker over hele verden.