Er spillaksjer verdt å investere i?

Aksjemarkedet blir stadig mer volatilt, og det ser ut som investorene for lengst har mistet interessen for aksjer med høy risiko. Dette reflekteres spesielt godt rundt valg av aksjer, når mange investorer nå går for mindre sykliske sektorer slik som spill. Selv om mange forvaltere styrer klar av aksjer knyttet til pengespill, så har dette vært en sektor med god avkastning de siste årene. 

Spesielt utviklingen knyttet til Premier League Fantasy og andre niche spill har vært fordelaktig for bransjen. Dette har for lengst overtatt mye av populariteten til tradisjonell betting og spilleautomater. Så hvorfor velger mange private investorer å laste opp spill aksjer i porteføljen sin? Mye av dette handler om direkteavkastning, og vi skal straks komme nærmere inn på dette. 

Investorene velger aksjer med høy direkteavkastning

Når markedet blir mindre forutsigbart er det mange investorer som foretrekker direkte avkastning på investeringen sin. Dette betyr at man får utbytte fra selskapet og dermed avkastning uten at man trenger selge aksjene sine. Særlig i perioder med økende rente og dårligere utsikter har dette vært ansett som en ‘trygg’ investering.

Da kan aksjer som har betalt et stabilt utbytte de siste årene være en attraktiv investering. Her stiller operatører av pengespill sterkt, da det gjerne er ansett som en industri med sterk kontantstrøm og lave kostnader. Selv om det finnes et stort utvalg aktører innad i denne bransjen, så er det spesielt to svenske selskaper som har vekket interessen blant norske investorer. 

Vi skal derfor se nærmere på disse som begge omsettes på Stockholmsbørsen til relativt moderate p/e vurderinger. 

Betsson AB 

Et selskap de fleste norske spillere kjenner til et Betsson AB. Selskapet har lang historikk i det nordiske markedet og har vært børsnotert i Sverige i en årrekke. Her kan du få godt over 5% direkteavkastning på investeringen din i et selskap som fokuserer tungt på B2B virksomheten sin. Betsson er nemlig et teknologiselskap som tilbyr plattformløsninger for andre operatører i tillegg til at de tilbyr egne spill. Dette har vist seg å være en attraktiv kombinasjon for virksomheten, og ikke minst for investorene. 

Kindred Group PLC

Det andre selskapet på listen var har nok færre investorer hørt om. I det minste under sitt nåværende navn. Sier man derimot at selskapet tidligere gikk under navnet UniBet Group, så er det langt flere som vil kjenne det igjen. Tilsvarende som Betsson er dette et selskap som tilbyr pengespill på nett, men de har en langt mer rendyrket modell for virksomheten sin. Kindred har nemlig fokusert på B2C markedet – og i stor grad skilt ut den øvrige virksomheten i selvstendige selskaper. 

Oppsummering

Spill Aksjer har lenge vært en god kilde til direkteavkastning, og spesielt i urolige tider kan dette være attraktivt for investorer. Vi har derfor sett nærmere på to alternativer for deg som ønsker å investere i spillbransjen og opparbeide deg direkte avkastning på investeringen din. Spesielt to svenske selskaper har gjort seg gjeldende for investorene, og begge har en direkteavkastning på mer enn 5% til sine investorer.